Werkwijze en honorarium

Hoe vliegen wij een project aan?

De kracht van ontwerpstudio Studio des Bouvrie is het creëren van een unieke woonomgeving die is afgestemd op persoonlijke woonwensen. Wij hanteren nooit een vast recept: uw eigen, unieke identiteit en smaak staan centraal. Hoe dat er uit ziet, daar komen we samen achter.

Werkwijze ontwerptraject in het kort

Werkwijze ontwerptraject in detail

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek met ontwerpstudio
U bent van harte welkom in onze ontwerpstudio in ‘Het Arsenaal’ in Naarden. Dit is dé plek om kennis te maken met onze werkwijze en voorbeelden van zorgvuldig samengestelde interieurs zelf te ervaren. Tijdens het eerste gesprek wil een van onze interieurontwerpers je graag beter leren kennen. Een afspraak maken is aanbevolen maar niet noodzakelijk. Indien gewenst kunnen we ook een online meeting inplannen. Na een geslaagd en inspirerend gesprek ontvangt u binnen de afgesproken termijn een (kosten)voorstel hoe een verder vervolg eruit zou kunnen zien. Het kennismakingsgesprek is kosteloos.

2. Intakegesprek met ontwerpstudio en verkoop
Spreekt onze werkwijze je aan en ga je akkoord met ons honorariumvoorstel, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. In de ontwerpstudio, die beschikt over een indrukwekkend aantal materiaalstalen, kunnen wij u onze referentieprojecten laten zien. We brengen uw huidige woonsituatie, persoonlijkheid, levensstijl, smaak en wensen in kaart. Samen stellen we een programma van eisen en budget op. Hierop wordt een persoonlijk advies en een totaalontwerp gebaseerd.

3. Locatiebezoek (interieur)architect en verkoop
Voorafgaand aan onze eerste ontwerpvoorstellen plannen we een bezichtiging in. Fysiek aanwezig zijn op uw bouwkavel of interieur helpt ons tijdens het ontwerpproces. In het geval van een bestaande woning zal de interieurarchitect de beschikbare plattegronden controleren op eventuele wijzigingen die in de loop van de tijd zijn doorgevoerd.

Ook registreren we de omgeving en lichtinval.

4. Presentatie ‘schetsontwerp’ en moodboard materialen + accessoires
U zal niet kunnen wachten op de afspraak waar we u gaan verrassen met ons eerste designvoorstel! Met handgetekende plattegronden met vaste elementen, (inbouw)kasten, een lichtplan, meubilair, moodboards en materialen displays kunt u zien en voelen wat we voor ogen hebben. 
 Door sinds jaar en dag samen te werken met verschillende professionals kunnen we een totaalplan voorstellen, inclusief onder andere maatwerk meubels, keukens, badkamers, haarden, wandbekleding, deuren en vloeren. By working together with various professionals for many years, we can propose a realistic total design, including -among other things- custom-made furniture, kitchens, bathrooms, fire solutions, wall coverings, doors and floors.
5. Bespreken ontwerpvoorstel, reactie opdrachtgever

Wij zijn reuze benieuwd wat u van ons voorstel vindt. Het schetsontwerp zal aan de hand van uw feedback verder worden uitgewerkt tot een driedimensionaal model. Stapt u binnen in uw nieuwe woning?

6. Definitief ontwerp en kosteninventarisatie
Als het definitieve ontwerp is goedgekeurd verzorgen wij in samenwerking met de toeleveranciers een kosteninventarisatie.
7. Start (ver)bouwwerkzaamheden en turn-key oplevering
Het definitieve ontwerp wordt werkelijkheid! Wij verzorgen samen met ons netwerk specialisten alle vergunningen, alle bouwkundige uitwerkingen en documenten die nodig zijn om de betrokken partijen aan te sturen. 

Studio des Bouvrie is voor esthetische bouwbegeleiding periodiek op de bouwlocatie aanwezig. Daarmee bent u verzekerd dat het afwerkingsniveau en de details van het hoogste niveau zijn. Bij de oplevering zullen alle betrokken partijen apentrots zijn: een unieke woning tot in perfectie uitgevoerd is een feit!

8. Turn-key oplevering
Het is zover! Uw nieuwe woning of interieur makeover is helemaal klaar voor gebruik. Afhankelijk van de gemaakte afspraken verzorgen we naast de inrichting ook bijvoorbeeld beddengoed, een gevulde koelkast en verse bloemen om de aankomst in uw nieuwe (tweede)woning tot een groot succes te maken.
Previous slide
Next slide

Interior Design
Lookbook

OUR WORK
INTERIOR
ARCHITECTURE
PRODUCT
ABOUT

OUR QUALITIES
THE WAY WE WORK

E-shop
CONTACT